For the fifth edition of Vinifera we felt the need to add an event to our cross-cutting proposal called Forum Vinifera. It will be dedicated to the professionals of the sector and held in a special place.
So, on Monday 27th March from 10.30 to 5 pm (last entrance at 4 pm) we will be present with more than 80 winemakers and their wines at Muse – Science Museum of Trento for the first edition of Pro.Sit., our Monday dedicated to the wine professionals.
What will it be?
It will be a day of gathering between the producers of Vinifera and the business operators, an opportunity for networking for the alpine winemakers and the professionals of the supply chain, an exclusive get-together in the wonderful setting of the Muse – Science Museum of Trento.
Why?
Pro. Sit. is born to satisfy the continuous and growing request of the operators of the sector to meet the producers of Vinifera on a working day and in a more private setting than our colourful, participated and lively Exhibition Market.
Free accreditation for operators in the Ho.Re.Ca. sector, owners of wine shops, restaurants, cafés, accomodation facilities, wine distributors and retailers and sommeliers.
For the non-operators: wine glass to access the tastings and glass holder pocket 15€, available at this link
Limited entrances.
Last entrance at 4 pm.
Down below you will find the winemakers and all the people who will share with us this first edition of Pro.Sit. Tasting
Etna – Guest territory 2023
Austria
Francia
Slovenia
Svizzera
Alto Adige/Südtirol
Friuli Venezia Giulia
Liguria
Lombardia
Piemonte
Trentino
Valle d’Aosta
Veneto
La Birra
I Sidri
Le Masterclass di Pro.Sit.
Oltre al percorso di libera degustazione, il programma di Pro.Sit. include 3 Masterclass gratuite, su prenotazione.
lun 27 mar 2022 11:00 | Alpine wine experience
Un itinerario per scoprire il valore e le caratteristiche dei vini dell’arco alpino. Un incontro organizzato dall’Associazione Pubblici Esercizi del Trentino in collaborazione con Seac Cefor ed Enovely per conoscere, promuovere, abbinare e degustare i vini dell’arco alpino. Durante il seminario verranno degustati una selezione di vini, per stupirvi con le sfumature che i prodotti dell’arco alpino ci regalano.
In collaborazione con Associazione Pubblici Esercizi del Trentino, Seac Cefor, Enovely.
MAX. 20 PERSONE
lun 27 mar 2022 12:00| La cucina attraverso
Il cuoco Alfio Ghezzi, patron del ristorante Senso al Mart di Rovereto selezionato con una stella nella Guida Michelin Italia 2023, illustrerà le affinità che congiungono idealmente le regioni dell’arco alpino, in una narrazione in cui gli ingredienti di montagna sono il fil rouge di questo dialogo immaginato. I vini in abbinamento agli assaggi proposti da Alfio Ghezzi sono selezionati da AIS Trentino.
MAX 20 PERSONE
lun 27 mar 2022 14:30 | Vini eroici dal cuore delle Alpi, storia di uomini e vigneti.
Mostra audiovisiva sulla Valsusa, presentazione del libro “Valsusa, emozioni da bere” e assaggio di un calice di Avanà Valsusa Doc, in collaborazione con Proposta Vini, Il Graffio Editore e La Chimera Viticoltura Eroica.
MAX 25 PERSONE